Guro Bob Breen

Bob BreenBob Breen a harcművészek közösségének egyik legmeghatározóbb személyisége. Tudása és oktatói képessége világszerte elismert.

Közismert közelharc specialista, egyaránt kiváló szakértője a pusztakezes-, a bot- és a késharcnak.

Egyike a világ legjobb késharc-szakértőinek.

A harcművészetekkel 1966-ban kezdett ismerkedni. 1970-ben fekete övet kapott Wado Ryu karatéban Tatsuo Suzukytól (7. dan), 1972-ben elérte a 2. dant. 1974-ben Japánba költözött, ahol számos mestertől tanult. Ő volt a csapatkapitánya az Amateur Martial Arts Association (AMA) csapatának, amely 1974-ben legyőzte a Japán csapatot. Egyike azoknak az úttörőknek, akik meghonosították a full-contact küzdelmeket Európában.

1978-ban kezdett Kalit tanulni Jay Dobrintól, 1979-ben szervezte meg az első Dan Inosanto szemináriumot Angliában. A szeminárium hatására Dan Inosanto tanítványa lett, később Full Instruktor a Jeet Kune Do és a Kali rendszerben.

Bob Breent úgy ismerik, mint a JKD és Fülöp-szigeti Harcművészet atyja Európában. Alapító tagja az 1987-ben alakult World Eskrima Kali Arnis Federation-nak és alapítója a European Arnis Kali Eskrima Federation-nak (1992). A Fülöp-szigeteken 1992-ben megrendezett I. World Kali Eskrima Arnis Championship-en részt vett angol csapat kapitánya és egyben edzője volt. Bob elismertségét tovább növelte, hogy számos JKD / Kali instruktort nevelt ki az elmúlt évek alatt.

2000-ben megalapította a Jeet Kune Do-Kali International szervezetet mely célja elterjeszteni a Jeet Kune Do-t és a Kali-t Európában.