Késharc / SDKC

Self Defence Knife Course (SDKC) – Késharc Tréning

A kés az ember egyik legrégebbi eszköze, története az emberiséggel egyidős és máig az egyik legtöbbet használt szerszám. Minden kultúra, minden hadsereg és harcos alap-fegyvere. Minden fegyveres erő, hadsereg vagy különleges egység közelharc kiképzésének törzsanyaga a kés használata, az önvédelem késes támadók ellen és a lefegyverzések – egyszóval: a késharc.

Mit értünk Késharc alatt?

Késsel (szúró / vágó) eszközzel történő támadás elhárítása, illetve a kés alkalmazása harci szituációban.

Mi az SDKC?

Egy modern önvédelmi rendszer, mely lehetővé teszi, hogy eredményesen védekezzünk késes támadással szemben, illetve használjunk szúró – vágó eszközt túlerővel szemben önmagunk vagy mások védelmére.

Miből áll az SDKC?

A program négy fázisból áll:

Solo Tréning (árnyék boksz): a mozdulatok levegőben történő végrehajtása. A mozgás beidegzése, szem, kéz, test, láb koordináció kialakítása.

Tréning segédeszközökön: a különböző mozdulatok gyakorlása (éles és gyakorló késsel) segédeszközökön (bábu, faoszlop, autógumi stb) a fizikai igénybevétel elviselésére.

Partner Tréning:

a. Eszközös gyakorlatok – pontütő kesztyűt, pajzsot, egyéb célpontokat és eszközöket felhasználó társas edzésforma.

b. Drillek – Képesség, készségfejlesztő (erő, állóképesség, gyorsaság, ügyesség, szem és kontaktreflex, távolságérzékelés, ütem, tempó stb…) gyakorlatok.

c. Szituációs gyakorlatok – életszerű támadások modellezése és megoldása.

Mentális felkészülés:

a. Törvényi szabályozás megismerése, jogos védelem

b. Az erőszak pszichológiája

c. Félelem, fájdalom, düh és stresszkezelés

Hol sajátítható el?

SDKC Intenzív Instruktor Program: Az egyik legjobb lehetőség ez a modulos szerkezetű intenzív tanfolyam, mely havi rendszerességgel kerül megrendezésre Budapesten.

Szeminárium: Szemináriumok rendszeresen kerülnek megrendezésre az ország különböző városaiban. A rajtuk való részvétel egyik formája lehet a rendszer megismerésének.
Csatlakozás egy már működő klubhoz: Honlapunk Iskolák oldalán tüntetjük fel vizsgázott instruktoraink által vezetett klubjainkat. A csatlakozás feltételeiről e-mailben és telefonon is szívesen adunk információt.

Tábor: Évente kétszer szervezünk nyílt táborokat, melyen bárki részt vehet. Információ és jelentkezés az info@inosantokali.hu címen.

Szeminárium szervezés: Működő harcművészeti iskolák vagy küzdősportok mesterei, oktatói, vagy önállóan szervezedő gyakorló csoportok szervezhetnek szemináriumot, melyen Sifu Juhász Zoltán oktatja a rendszert.

Információ:

+36 70/3149484;
info@inosantokali.hu